Akutthjelp etter åpningstid:  +47 62 45 63 00

Allergi

Symptomer på allergi? Våre ansatte har god og oppdatert kunnskap, slik at dyret ditt vil motta en god og målrettet utredning og behandling.

Våre ansatte har god kompetanse innen fagfeltet. Det finnes flere måter å utrede allergi på, så ved mistanke om allergi bør det settes opp en utrednings- og behandlingsplan. Ta kontakt med oss for videre veiledning.

 

Generelt om allergi

Hvis dyret ditt er allergisk, så kan den ha ett eller flere av disse symptomene: kløe, slikking, gnidning, rødhet i huden, kviser, fortykket hud, skorper, elveblest, flass, hårløse flekker, røyting, vondt lukt fra hud, ørebetennelse, analkløe, oppkast, diaré mm. Det finnes to typer allergier:

  • Fôrallergi: i denne kategorien så er dyret ditt allergisk for noe den spiser. På samme måte som at vi mennesker f.eks. er allergisk for nøtter og fisk.
     
    • Vi har over 40 forskjellige typer allergi og allergivennlige fôr i butikken vår, samt en et stort assortiment med godbiter tilpasset allergipasientene. Kom gjerne innom for veiledning, slik at vi finner det fôret og godbitene som er tilpasset ditt dyr.

 

  • Omgivelsesallergi: – omgivelsesrelatert allergi gjelder alt dyret ditt har i miljøet rundt seg. Dette er ofte allergener som pollen, insekter eller planter, på lik linje som at vi f.eks ikke tåler bjørkepoller eller reagerer på en ullgenser.

    • Det finnes en rekke forskjellige allergimedisiner på markedet. Vi vil finne det behandlingsalternativet som passer best for deg og ditt dyrs behov. 

 

Klikk her for mer informasjon