Akutthjelp etter åpningstid:  +47 62 45 63 00

Atferdsbehandling

Har dyret ditt uønsket eller endret atferd? Vi kan hjelpe!

Det finnes flere grunner til endret eller uønsket atferd hos dyr. Atferd kan i noen tilfeller være en normalvariasjon for dyret, men som eier opplever som upassende i enkelte situasjoner. Atferdsendring kan være et problem for dyret, eier eller for omgivelsene. Endret atferd kan være alt fra endringer i drikke- og matlyst, tisserutiner, sovemønster, redsel/frykt, «trassalder» og aggresjon.

Vi har god kompetanse innen fagfeltet. Kontakt oss i dag for en konsultasjon. Vi vil gi deg gode råd og eventuelt sette opp en utredning- og behandlingsplan tilpasset deg og ditt dyrs behov. Dette blir skreddersydd fra dyr til dyr, da det som sagt kan være flere forskjellige årsaker for endret atferd hos dyr.

Endring grunnet sykdom

Noen ganger kan atferdsproblemene skyldes sykdom og/eller smerte, og det er derfor viktig å kontakte oss om man føler dyret endrer væremåte. Vi anbefaler at man utfører en grundig helsesjekk, før man starter trening og korrigering av den uønskede oppførselen. Hvis man starter trening før man har fått utredet helsestatus, så kan man forverre den bakenforliggende sykdommen. Nedenfor vil du se to eksempler på atferdsendring som skyldes sykdom;

  • Eksempel 1: Dyret har fått et økt vanninntak og at eier begynner å kontrollere vanninntaket for å forhindre tissing inne på natt. Den bakenforliggende årsaken til dette kan f.eks. være at dyret egentlig lider av en nyresykdom, og at kroppen derfor trenger et økt vanninntak.
  • Eksempel 2: Katten har plutselig fått en endring i tissemønsteret. Enkelte eiere opplever at katten plutselig har begynt å tisse rundt i huset. Dette kan være et symptom på urinveisinfeksjon (FLUTD). Katten begynner da gjerne å tisse utenfor dokassen for å fortelle eier at noe er galt.

Endret atferd grunnet mentalstatus

Hos noen dyr skyldes endret atferd og aggresjon en endring i mentalstatus. Hvis atferden skyldes mentalstatusen og dyret trenger en tett oppfølging og/eller medisinering vil vi sette deg i kontakt med en atferdsterapeut ved behov.