Akutthjelp etter åpningstid:  +47 62 45 63 00

Katter er veldig flinke til å skjule at de er syke. Symptomer på nyresykdom hos katt kan være vanskelige å oppdage. Når man som eier oppdager en endring hos katten, har oftest over 75% av nyrekapasiteten gått tapt. Vi anbefaler derfor at man tar regelmessige helsekontroller av katten for å overvåke nyrefunksjonen.

Mulige årsaker

Symptomer på nyresykdom

Hvordan finne ut om katten er nyresyk?

I dag finnes det er moderne blodprøve som tar ut nyresykdom allerede når 25% av nyrekapasiteten er tapt. Det vil si at vi kan diagnostisere sykdommen i et veldig tidlig stadium. I og med at katter gjerne ikke viser symptomer på nyresykdom før de har tapt over 75% av nyrekapasiteten, anbefaler vi en årlig helsekontroll og blodprøve av katten. Om vi da skulle oppdage påbegynnende sykdom, så vil vi kunne hjelpe katten din på en god måte.

Behandling

Hovedbehandlingen av nyresyke katter er en fôrendring. En nyresyk katt får nedsatt appetitt og det er derfor lettere å starte en behandling i et tidlig stadium av sykdommen, når katten din føler seg bra og fortsatt har normal appetitt. Senere i sykdomsforløpet er et fôrbytte gjerne vanskelig. På markedet i dag finnes det flere fôralternativer, slik at vi kan finne et skreddersydd fôr til din katt.

Ta kontakt for den årlige kontrollen av katten din, eller om du skulle ha noen spørsmål om nyresykdom hos katt.