Akutthjelp etter åpningstid:  +47 62 45 63 00

Husker du Grommit?

I 2018 fikk Grommit en akutt allergisk reaksjon som endte med alvorlig pyodermi. Han kom daglig til klinikken for behandling, og overlevde heldigvis dette grusomme sykdomsforløpet. Veterinær Pernille og Grommit fikk et tett bånd, og våren 2019 kunne de kjøre sammen på sledetur. Nedenfor kan du lese nyhetssaken fra Østlendingen.

________________________________________________________________________________________________________________

Avliving ble sterkt vurdert, men Pernille (28) ga ikke opp: – Hadde aldri trodd at jeg skulle kjøre slede med Grommit

VENNER: – Jeg kommer aldri til å glemme Grommit, sier veterinær Pernille E. Langaanes i Trysil. Foto: Privat

Åpne deleknapper for artikkelen

 02.04.19 18:49

Artikkelen er over 3 år gammel

 Rune Hagen

Husker du historien om hunden Grommit som hadde store smerter og væskende sår over hele kroppen? Veterinær Pernille E. Langaanes fra Trysil vurderte avliving, men så livsgnisten i den unge huskyen. Sist lørdag sledekjørte Langaanes for første gang med Grommit fremst i hundespannet.

 For abonnenter

– En skikkelig grom dag med Grommit; han er en hund jeg aldri kommer til å glemme, forteller Pernille E. Langaanes.

Hun jobber fast som veterinær ved Trysil dyreklinikk sammen med foreldrene Per Erik og Lise Langaanes.

Lørdag ble familien bedt med på sledetur i Trysilfjellet av Mountain Kings sledehundekennel.

Turen ble spesiell for Pernille E. Langaanes. For første gang kjørte hun et hundespann på egen hånd. Mest rørende var det at spannet på fem hunder ble ledet av huskyen Grommit på snart to år.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få se Grommit så sprek og vital da eierne kom til dyreklinikken for første gang for vel ett år siden. Grommit var skikkelig dårlig, forklarer Langaanes.

HALEN MELLOM BEINA: Slik så Grommit på sitt verste. Avliving ble sterkt vurdert. Foto: Trysil Dyreklinikk

Bilde gjorde sterkt inntrykk

Østlendingens lesere har tidligere i vinter fått innblikk i Grommits dramatiske historie.

Bildet av den pelsløse huskyen full av åpne sår gjorde sterkt inntrykk på mange.

Grommit hadde fått en kraftig allergisk reaksjon og elveblest som hadde utviklet seg til bakterieinfeksjon. Hele hundekroppen var full av åpne sår inkludert hale og poter.

– Far som har vært dyrlege i 30–40 år, hadde aldri sett noe liknende. Avliving ble sterkt vurdert for å hindre mer smerter. Men det var noe spesielt med gnisten i blikket og livsviljen. Grommit ville leve. Han godtok behandlingen, lot oss rense alle sårene, han fryktet ikke sprøytene; han var glad for å være på klinikken. Det var riktig å gi ham en sjanse, sier Pernille Langaanes.

Grommit er en hund jeg vil fortelle om til mine barnebarn en gang i framtiden. Det er slike historier som er grunnen til at jeg ble veterinær, sier Pernille E. Langaanes. Foto: Privat

Spesiell type med sterk psyke

Gjennom den tette oppfølgingen fikk Langaanes et spesielt nært forhold til Grommit.

– Grommit er en spesiell type med en sterk psyke. Han logrer og er glad hver gang vi møtes. Hundeeierne på Mountain Kings sledehundkennel fulgte han opp døgnet rundt de første ukene. Grommit bodde inne og ble kledd på når han skulle ut, forteller Pernille E. Langaanes.

– Grommit er en hund jeg vil fortelle om til mine barnebarn en gang i framtiden. Det er slike historier som er grunnen til at jeg ble veterinær.

LIVSGLEDE: Nå er Grommit lederhund i hundespannet til Mountain kings hundesledespann i Trysil. Foto: Privat

Livsglede og kraft

– Hvordan gikk selve sledeturen?

– Kjempefint. Sammen med en annen lederhund dro Grommit fremst i spannet i halvannen time; full av livsglede og kraft. Først da turen var over, kom han logrende og sleket meg i ansiktet. Turen ble en sterk opplevelse. Jeg håper vi får til flere turer med Grommit i hundespand, sier Pernille E. Langaanes.

Del dette

Lær mer om dyrene

Reise med kjæledyr

Skal du ha med dyret til utlandet på ferie? Da er det viktig å huske på reglene som gjelder. Kontakt veterinæren i god tid før