Akutthjelp etter åpningstid:  +47 62 45 63 00

Dyret min klør! Kan det være allergisk?

At et dyr klør i ny og ne er helt normalt, på lik linje som oss mennesker. Det kan være flere grunner til at kløe oppstår som for eksempel parasitter, infeksjoner, sår, smerte, psykisk eller allergi. Hvis dyret ditt plutselig klør mer enn vanlig eller at det klør mye på enkelte steder på kroppen, bør du kontakte veterinær.

Hvis dyret ditt er allergisk, så kan den ha ett eller flere av disse symptomene: kløe, slikking, gnidning, rødhet i huden, kviser, fortykket hud, skorper, elveblest, flass, hårløse flekker, røyting, vondt lukt fra hud, ørebetennelse, analkløe, oppkast, diaré mm.

Det finnes to typer allergier:

  • Fôrallergi
    • I denne kategorien så er dyret ditt allergisk for noe den spiser. På samme måte som at vi mennesker f.eks. er allergisk for nøtter og fisk.
  • Omgivelsesallergi
    • Omgivelsesrelatert allergi gjelder alt dyret ditt har i miljøet rundt seg. Dette er ofte allergener som pollen, insekter eller planter, på lik linje som at vi f.eks ikke tåler bjørkepoller eller reagerer på en ullgenser.

Det finnes flere måter å utrede allergi på. Ved mistanke om allergi bør veterinær kontaktes for å sette opp en utrednings- og behandlingsplan. Kontakt oss slik at vi kan hjelpe deg og ditt dyr .

I denne linken kan du lese mer om allergi: For dyreeier: Allergi hos hund og katt – Nextmune

Del dette

Lær mer om dyrene

Husker du Grommit?

I 2018 fikk Grommit en akutt allergisk reaksjon som endte med alvorlig pyodermi. Han kom daglig til klinikken for behandling, og overlevde heldigvis dette grusomme

Reise med kjæledyr

Skal du ha med dyret til utlandet på ferie? Da er det viktig å huske på reglene som gjelder. Kontakt veterinæren i god tid før